Josep Maria Vila Medinyà

(Celrà, Girona, 1952). Investigador privat. Membre de la junta de govern de l’Institut d’Estudis Gironins. Es dedica preferentment a la història de la literatura, segles XVII, XVIII i XIX, amb l’edició de textos teatrals i memorialístics, culinaris, estudis de la llengua i la literatura catalanes al Rosselló. És un dels editors de la “plaquette” literària SENHAL i dels Annals de l’Institut d’Estudis Gironins. Membre de l’AILCC i de la Societat d’Estudis Verdaguerians. Ha estat premi «Vila de Perpinyà» pels seus estudis sobre la literatura catalana al Rosselló, guanyador de la primera beca «Eiximenis», instituïda pel Patronat Eiximenis de la Diputació de Girona, col·laborador de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes F. Eiximenis, adscrit a la Universitat de Girona, i col·laborador del Corpus Textual de la Catalunya del Nord, de l’Institut d’Estudis Catalans. També ha estat director de les Jornades “Víctor Català”, que periòdicament ha organitzat l’Ajuntament de l’Escala. És llicenciat amb grau en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona.