Arantxa Llàcer Martorell

(València, 1992) Doctoranda en Filologia Catalana a la Universitat de València. Graduada en Filologia Catalana per la Universitat de València (2014) i màster en Assessorament Lingüístic i cultura literària (UV, 2016). Ha estat col·laboradora del grup de recerca de la Generalitat de Catalunya Manuscrits; també col·labora amb el grup de recerca NISE, Literatura Catalana Moderna de la Universitat de Girona, i actualment participa del projecte Corpus Textual del Catalunya Nord (Institut d’Estudis Catalans). La seua línia de recerca principal és l’estudi de textos memorialístics de l’edat moderna, i té en curs la seua tesi doctoral, centrada en l’edició i estudi del Dietari de Jaume Ramon Vila, dirigida per la professora Eulàlia Miralles Jori (UV). Alhora, també ha treballat publicística de guerra i té en marxa l’edició i estudi del Dietari de Jeroni Sòria. Ha participat en diversos congressos i jornades nacionals i internacionals exposant les seues investigacions sobre memòries, història i política de l’època moderna. És secretària de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes, i ha format part de l’organització del seu primer congrés internacional. Aquest any ha estat premiada amb la Borsa d’estudi Ramon d’Alós-Moner, pel projecte «Jaume Ramon Vila: l’intel·lectual barceloní del segle xvii. Estudi biogràfic» (Institut d’Estudis Catalans).